Aihearkisto: Blogi

blogivalmis

Twister Tournament 28.4.

Jau! Twister Tournament täällä taas!

Kolmen aikaan haalarikansaa alkoi valua kohti Kaisaniemen Varsapuistokkoa. HSOY oli valmistautunut päivään leipomalla osallistujille piirakkaa ja munkkeja vapun kunniaksi, ja menekki olikin kova! Myynnissä olivat myös HSOY:n upeat haalarimerkit ja uutuutena Twister-tapahtumamerkki.

Twister-pelit starttailtiin neljän aikoihin ja ilmoittautuneiden joukkueiden seassa oli niin kokeneita konkareita kuin järkkymättömällä kilpailumielellä varustettua porukkaa. Huh! Mukaan oltiin napattu myös mölkky, jota pystyi pelailemaan Twisterin lomassa.

Puistopiknikkimme oli oikein onnistunut ja rento tapahtuma. Hieman uupuneina edellisistä mahtavista wapputapahtumista järjestäjät vetäytyivät koloihinsa kerätäkseen voimia jälleen tuleviin koitoksiin.

Kiitos jälleen kaikille osallistumisesta ja meidän päivän piristämisestä! <3

blogivalmis

Haalarinkastajaiset 27.4.

Aurinko paistaa ja Hietaniemen ranta kutsuu! HSOY:n rastilla nähtiin erinomaisia tiimisuorituksia, raikuvia kannustushuutoja ja villejä extranumeroita. Neljän hengen tiimin tuli suorittaa uskomaton mattotemppu, eli olleessaan maton päällä kääntää se ympäri. Tyyli oli vapaa, mutta maahan ei saanut koskea. Päivän nopeimmaksi suoritukseksi mitattiin 20 sekunttia, jolla joukkue päihitti järjestäjätkin mennen tullen, uskomatonta! Insinöörien vierailu ja lauluserenaadit lämmittivät myös mieltä.

Rastien sulkeutumisen jälkeen suunnattiin rantaa kohti, jossa suoritettiin haalarivala. Uskaliaimmat kävivät hyisessä merivedessä kastamassa haalarinsa, antaumuksellista!

Meininki jatkui yökerho The Tigerissä. Punakuppiset ihmiset valtasivat tanssilattian ja menoa ei tosiaan puuttunut!

Kiitos hurjasti kaikille osallistujille, meillä oli mahtava päivä!

blogivalmis

Kalsarisitsit goes 80’s

Perjantaina 21.päivä maaliskuuta vietettiin jo perinteeksi muodostuneita HSOY:n ja SVTK:n Kalsarisitsejä, joiden teemana toimi tällä kertaa Kalsarisitsit goes 80’s. Molempien yhdistysten hallitukset saapuivat jo päivällä Otaniemeen valmistelemaan sitsipaikkaa juhlakuntoon ja koristelemaan tilaa kasarihenkisten kuvien ja koristeiden avulla. Klo 18.30 ensimmäiset sitsivieraat alkoivat saapua paikalle. Ovista ilmestyi tasaisena virtana niin legendaarisen glam rock bändin jäseniä, kuin myös neonväreissä loistavia naisia, kuin suoraan 80-luvun aerobicvideoilta. Kun kello löi seitsemän, päästiin sitsaaminen vihdoin aloittamaan. Illan toasteina toimivat SVTK:n Tuukka ja Taavi, jotka taidokkaasti johdattivat osallistujajoukon läpi sitsien.

Illan aikana sitsaajille tarjottiin lähes gourmet-tasoinen kolmen ruokalajin illallinen, josta päästiin nauttimaan aina kun laulamiselta ja muilta aktiviteeteiltä ehdittiin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita illan aikana tarjosivat kaksi kilpailua joissa otettiin mittaa sitsaajista. Ensimmäisessä kilpailussa parin oli tarkoitus pujottautua kumilenkin läpi tietyn määrän kertoja mahdollisimman nopeasti ja toisessa kilpailussa vapaaehtoiset pääsivät käyttämään mielikuvitustaan, kun kalsareihin piti yhtäkkiä löytää mahdollisimman paljon tavaraa ja vielä rakentaa niistä jonkinlainen rakennelma. Virallisen sitsiosuuden päätti kalsarikuninkaan ja – kuningattaren valinta, jonka jälkeen sitsejä päästiin jatkamaan saunomisen, tanssimisen ja yleisen hengailun merkeissä.

Juhlatunnelma oli huipussaan koko illan ja vasta aamuyöllä oli havaittavissa pientä väsymystä ja askelten raskautta sitsaajien keskuudessa.

Kaiken kaikkiaan ilta oli kerrassaan onnistunut ja näitä sitsejä varmasti muistellaan vielä pitkään, mikäli jollekin jotakin muistikuvia jäi.. 😉

blogivalmis

Terveisiä työharjoittelusta!

Terveisiä työharjoittelusta!

Harjoitteluhaku on kuumimmillaan ja nyt viimeistään on aika aktivoitua te harjoittelupaikkaa kaipaavat! Vaihtoehtoja löytyy runsaasti sekä yksityiseltä että julkiselta puolelta. Mynetin lisäksi harjoittelupaikkailmoituksia löytyy mm. Jobstepistä ja oma aktiivisuus palkitaan. Ilmoitusten lisäksi kannattaa rohkeasti laittaa vapaamuotoisia hakemuksia kiinnostaviin työpaikkoihin. Harjoittelupaikkoja on runsaasti tarjolla, mutta hakijoitakin on paljon. Jos ensimmäisessä haastattelussa ei tärppää, älä lannistu vaan hae reippaasti muuallekin. Vaikka sinulla olisi tietty näkemys toivomastasi organisaatiosta ja tehtävästä, pidä mieli avoinna! Allekirjoittaneetkin ravasivat useammassa haastattelussa.

Olemme ministeriössä päässeet tekemään muun muassa seuraavanlaisia tehtäviä:

–          matkajärjestelyt

–          kokousjärjestelyt (tilavaraukset, tarjoilut, videoneuvotteluyhteydet)

–          kalenterinhallinta

–          seminaarijärjestelyt (kutsut, käytännön järjestelyt)

–          postitukset

–          projektiassarin hommat (esim. virkistyspäivän järjestäminen)

–          kokoussihteeri (esityslistat, pöytäkirjat)

Lisäksi työnkuvaan kuuluvat päivittäiset rutiinit kuten tulostaminen, kopiointi, skannaus, arkistointi. Työpaikasta ja omasta erikoistumisesta ja kiinnostuksesta riippuen tehtävät voivat sisältää paljon muutakin mielenkiintoista!

Asseille pakollinen Yty-kokous järjestetään 31.3. ja tilaisuudessa kerrotaan työharjoittelumahdollisuuksista sekä Akavan Erityisalojen Sonja Mikkola tulee puhumaan työnhausta. Kysymyksiä kotimaan työharjoitteluun liittyen voi laittaa sähköpostitse Eeva-Kaarina Häkkiselle ja ulkomaan harjoitteluun liittyen Catherine Metivierille. Myös meitä voi nykäistä hihasta; hallituslaisillakin on laajaa kokemusta harjoittelusta 🙂

Kaisa ja Alexandra

blogivalmis

Ystävänpäiväbileet ja TISSI-etkot

HSOY aloitti ystävänpäivän vieton etuajassa Ystävänpäiväbileiden merkeissä keskiviikkoiltana. Ennen bileitä saavuttiin kuitenkin etkoilemaan HELGA kitcheniin Atkinssin ja HSOY:n jäsenten voimin. Tarjolla oli herkullista pikkupurtavaa, suolapaloista vaahtokarkkeihin, tietysti teeman mukaisesti. Booli toimi lemmenjuomana ja ilmassa oli havaittavissa pientä kipinää. Tunnelmaa kohotettiin myös lautapelien ja leikkien avulla. Saimme julistettua uudet Alias-mestarit.

Etkoilta siirryttiin jatkamaan iltaa Ystävänpäiväbileisiin Baarikärpäseen, jotka olivat HSOY:n vuoden 2014 ensimmäiset bileet. Porukkaa saapui tasaisena virtana paikalle ja yhdentoista maissa Ystikset olivat täydessä vauhdissa.Tässä kohtaa oli aika vetää illan skaba, joka toimi samalla pienenä tutustumisleikkinä. Halukkaille jaettiin lappuja, joista löytyi tunnettuja julkkispareja. Tarkoituksena oli löytää oman julkkiksensa puoliso muiden osallistujien joukosta. Kolmelle nopeimmalle parille jaettiin palkinnot varmistamaan, ettei suu pääse illan aikana kuivumaan. Illan aikana myös valokuvaaja oli paikalla ja Ystiksien huikea meininki saatiin ikuistettua.

Nyt on siis HSOY:n bilevuosi polkaistu käyntiin ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kemuja! 😉  

blogivalmis

HSOY:n hallitus tutuksi

Julia Anjala – puheenjohtaja

Ihanin ominaisuuteni? – Varmaan se, että olen pienikokoinen ja monen mielestä siksi söpö. Ulkokuori voi kuitenkin joskus pettää ja temperamenttisuus saattaa nostaa päätään silloin tällöin 😉

Karmein paheeni? – Torkuttaminen aamuisin ja usein sen myötä krooninen myöhästely. Ilman torkuttamistakin pahanlaatuinen taipumus olla aina myöhässä.

Paras muisto opiskeluajalta tähän mennessä? – Niitä on kertynyt vuosien varrella useita, mutta ehkä legendaarisimpia reissuja oli HSOY:n järjestämä matka Rovaniemelle Poronkusema-nimiseen opiskelijatapahtumaan vuonna 2011.

Suosikkitapani viettää vapaailta? – Mielentilasta riippuen kotona sohvalla maaten tai ystävien kanssa hengaillen.

Terveisiä asseille ja mubbille – Opiskeluja unohtamatta, ottakaa tästä ajasta kaikki irti ja muistakaa pitää hauskaa!


Alexandra Chovkovaja – varapuheenjohtaja & viestintävastaava

Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi? – Kimaltavat asiat, makeanhimon tyydyttäminen, suloiset koirat, riittävä unenmäärä, kukat, pekoni.

Suosikkitapani viettää vapaailta? – Hyvän ruoan ja seuran parissa, tämän maan rajojen ulkopuolella.

Kolme syytä, miksi on ihan huippua olla nainen?
– Korkokengät, miehet, ja koska kaiken takana on nainen!

Ikimuistoisin opiskelijaelämän hetki? – Vaihto-opiskelureissu Ranskassa ja hallitustoiminta kokonaisuudessaan.

Terkut: – Tehdään tästä vuodesta ikimuistoinen! xx


Tiia Sikanen – rahastonhoitaja

Ihanin ominaisuuteni? – Olen todella huono kehumaan itseäni, mutta vastaisin tähän sen, että innostun helposti todella kovasti. Se voi jossain määrin olla myös ärsyttävä piirre, mutta tällainen minä olen.

Mitä tilaan baarissa? – Baarissa tilaan aina cosmon tai kuivan martinin – tai molemmat

Karmein paheeni? – On rakkauteni ruokaan – se saa minut romuttamaan talouteni täysin: asun kaksin kihlattuni kanssa ja sain kerran yhden illan ruokaan, kahdelle hengelle, kulumaan yli 200 euroa.


Suosikki tapani viettää vapaailta?
– Istua sohvalla, viltin alla kynttilöillä valaistussa huoneessa lukien hyvää kirjaa tai katsoen loistaaa leffaa. Toisaalta kesäisin vietän illat mielelläni myös ulkona; esimerkiksi yöpiknikki on ihana tapa viettää vapaailtaa, jos tietää seuraavankin aamun olevan vapaa!

Terveiseni? – Ihanaa opiskelua kaikille, tulkaa käymään Hsoyn kopilla niin usein kuin voitte 😉


Kaisa Juntunen – sihteeri

Minkä supervoiman valitsisin? – Kyky siirrellä tavaroita ajatuksen voimalla.

Mitä tilaan baarissa? – Olutta, jotain vahvaa ja jotain makeaa.

Ihanin ominaisuuteni? – Kaunis ja tunnistettava murteeni, jota kuuluu puhua mahdollisimman kovaan ääneen.

Karmein paheeni? – Jos tiedän, etten voi mitenkään olla paras jossain asiassa niin en edes yritä. Sairaalloinen perfektionismi ja kilpailuhenkisyys.


Paras muisto opiskeliuajalta?
– Uusien tuttavuuksien kanssa vietetyt hetket ja juhlahumu.

Terveiset asseille – Älkää polttako itteänne loppuun, asiat kyllä hoituu ja koulu on muutaki ku kurssisuoritukset! 🙂


Annbrit Salonen – tapahtumavastaava

Olen hallituksessa, koska minua kiinnostaa hallitustoiminta yleensä ja haluan olla luomassa aktiivista jäsentoimintaa.

Keksintö, jota ilman en voi elää? Kännykkä

Jos saisin itselleni supervoiman, se olisi? Lentäminen. Olisi ihanaa päästä paikasta toiseen nopeasti

Karmein paheeni? Erilaiset dipit ja kastikkeet.

Mitä tilaan baarissa? Riippuu paikasta. Yleensä jotain hanasta. Punaviini toimii aina!

Suosikkitapani viettää vapaailta? Rentoutumalla. Hyvää ruokaa, leffa ja hyvää seuraa.

Terveiseni asseille: Hyvää alkanutta lukukautta niin uusille kuin vanhoille jäsenille! Toivottavasti nähdään mahdollisimman monissa tapahtumissa!


Nora Lehtimäki – tapahtumavastaava

Jos saisin valita itselleni supervoiman, mikä se olisi?
– Kyky siirtää aikaa taaksepäin tai vaihtoehtoisesti pysäyttää sen hetkeksi. Olisi oikeen hyödyllinen, koska oon aina myöhässä ja tuntuu ettei päivän tunnit riitä kaikkeen.

Karmein paheeni?
–Kuuntelen salaa One Directionia.

Mitä tilaan baarissa?
– Karpalolonkeron, halpaa ja toimii.

Paras muisto opiskeluajoilta tähän mennessä?
– Approt isolla porukalla on aina ollut huippuja! Pääsee tutustumaan muihin opiskelijoihin ja kiertämään uusia paikkoja.


Olen hallituksessa koska?
– Haluan tutustua uusiin ihmisiin ja saada kokemusta hallitustyöskentelystä. Hauskaa kevätlukukautta ja osallistukaa aktiivisesti opiskelijatoimintaan! 🙂


Pihla Tuhkanen – jäsenvastaava

Ihanin ominaisuuteni? – Nauran ja puhun paljon

Keksintö, jota ilman en voi elää? – Kalenteri ja hiuslakka

Karmein paheeni? – Ahdistelen ystäviäni youtuben mopsivideoilla

Tilaan baarissa? – Ison lasin punaviiniä

Paras muisto opiskeluajalta tähän mennessä? – Hsoy:n 45 v. vuosijuhlat ja villit jatkot.


Anna Hellsten – jäsenvastaava

Jos saisin valita itselleni supervoiman, se olisi? – Voima, jolla voi hallita aikaa

Vakiofraasini? – Tuhtii….

Mitä tilaan baarissa? – Oluen

Paras muisto opiskeluajalta? – Hesarin Appro 2013, kaatosade ja hämmentävä filosofian professori aamulla klo 07.00 ABC:llä.

Olen hallituksessa koska..?
– Eräiden henkilöiden ystävällisestä painostuksesta on mahdotonta kieltäytyä!


Veera Ruskomaa – opiskelijahyvinvointivastaava

Jos saisin valita itselleni supervoiman, se olisi? -Teleporttaus. Kuinka monesti siitä olisikin ollut hyötyä… 

Keksintö, jota ilman en voi elää? –  Musiikkiaddiktina ensimmäisenä tulee mieleen lyömätön yhdistelmä puhelin + Spotify + kuulokkeet.

Mitä tilaan baarissa? – Olutta

Paras muisto opiskeluajalta?Ihania muistoja on mielettömästi, mutta varmaan fuksiaiset 2010, jolloin kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Aloitettiin myös Assien voittoputki. 😛

Terkut: – Opiskeluaika on mahtavaa aikaa josta kannattaa myös nauttia, sillä se menee nopeammin kuin uskoisi. Uusille opiskelijoille terveisenä kehottaisin lähtemään mukaan erilaisiin aktiviteetteihin ja pitämään hauskaa! Pestini puolesta toivoisin myös, että minuun otettaisiin rohkeasti yhteyttä, jos opiskeluissa mättää jokin asia.