Kevään kohokohdat

Hellurei ja hellät tunteet! Tänään täällä kirjoittelee HSOY ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Lotta. Tässä blogissa katselemme yhdessä mitä onkaan keväällä tullut tehtyä, ja mitkä ovat olleet hallituksen mieleenpainuvimmat hetket. Oma kevääni on kulunut harjoittelussa opetus- ja kulttuuriministeriössä, joten kellarihengailu on jäänyt minimiin, mutta olen osallistunut todella moniin mahtaviin tapahtumiin ja koko kevät on ollut todella antoisa.

toukokuu blogi lottaTapahtumista ei välttämättä suosikkini mutta mieleenpainuvin oli ehdottomasti vapputapahtumamme Wappumäki 29.4. Tarkastelimme koko viikon ajan säätä kauhulla, ja mitä lähempänä pääpäivää olimme, sitä kamalammalta sää näytti. Kun päivä vihdoin koitti ja pääsimme Kaisaniemen puistoon, tuuli oli todella kova ja kaiken kruunuksi alkoi sataa loskaa taivaalta. Sinnittelimme puistossa tuulessa ja räntäsateessa pari tuntia, jonka jälkeen tapahtuma oli vain pakko siirtää Kitchenille kaikkien hallituslaisia ja osallistujia uhkaavan hypothermian vuoksi. Saimme pystyyn kuitenkin mukavat After Ski –bileet Kitchenille. Ensi vuonna ehdottomasti uudelleenbrändäämme tapahtumamme!

Myös muu hallitus on valinnut mieleenpainuvimmat tapahtumansa kuluneelta keväältä, ne alla:

**

toukokuu blogi hannaHanna, puheenjohtaja:

Tämän vuoden kohokohta on ehdottomasti ollut HSOY ry:n 49. vuosijuhlat. Juhlien järjestäminen aloitettiin jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Juhlien eteen nähtiin paljon aikaa ja vaivaa. Ehkä siksi ne olivatkin itselle niin tärkeät. Kuin oma vauva. Paikalla oli tärkeimmät yhteistyökumppanit, alumneja, jäseniä ja ystäviä. Jännitin puheenjohtajan puhettani ihan älyttömästi. Puheen jälkeinen adrenaliini pistikin juhlamieleni täyteen vireeseen, ja sitten se olikin menoa. Joku viisas on joskus sanonut, että ne eivät ole vuosijuhlat eikä mitkään, jos puheenjohtaja… Ja kuten hallituksemme usein toteaa, juhlat menivät odotetusti. Nämä jopa paremmin kuin odotetusti.

 

toukokuu blogi annaAnna, rahastonhoitaja:

Suosikkitapahtuma: Kalsarisitsit
Perustelut: Kalsarisitsit olivat ensimmäiset sitsit joilla olen ollut. Tapahtuman poikkitieteellisyys lisäsi mielenkiintoa entisestään, sillä oli kiva tutustua muidenkin korkeakoulujen opiskelijoihin.

 

 

 

toukokuu blogi silja

Silja, sihteeri:

Tänä keväänä on tapahtunut niin paljon kaikkea, että oli vaikeaa valita yhtä suosikkia. Mieleenpainuvin tapahtuma oli kuitenkin HSOYn vuosijuhlat. Säädöistä ja stressistä huolimatta, päivä ja juhla olivat onnistuneet. Osallistuin vuosijuhlille viime vuonna, mutta juhla tuntui tänä vuonna aivan erityiseltä, kun itse ollut mukana järjestelyissä. Iso kiitos vujutyöryhmälle, joka kantoi päävastuun tapahtumasta!

 

toukokuu blogi alinaAlina, tapahtumavastaava:

Mulle kevään paras tapahtuma oli Ystikset helmikuussa. Ne oli mun viimeiset opiskelijabileet ennen Berliinin vaihtoa ja oli parasta juhlia yhdessä kaikkien kanssa ennen lähtöä. Bileet oli tosi onnistuneet ja nautin illasta! Kevät Berliinissä on ollut mahtava, mutta kyllähän sitä jo odottaa syksyn tulevia meininkejä 😉

 

 

toukokuu blogi iida

Iida, tapahtumavastaava:

Kevään ehdottomasti paras tapahtuma oli Kalsarisitsit. Tapiksena olin itse järjestämässä kyseisiä sitsejä SVTK:n kanssa ja onnistuneet sitsin ne olivatkin.

Tapahtuman järjestäminen vaati etukäteen palavereita ja huolellista suunnittelua, tapahtumapäivänä pääsimme koristelemaan paikan ja valmistimme sitsiruuat yhdessä muiden hallituslaisten kanssa. Kohokohtana tapahtumasta jäi mieleen kilpailu, jossa piti kerätä 30 sekunnissa omiin kalsareihin mahdollisimman paljon tavaraa ja saimme sihteerimme Siljan kanssa upean idean tunkea hänet omiin kalsareihini, varma voitto! 😀 Minut kruunattiin myös illan Kalsarikuningattareksi, josta olen tietenkin erittäin ylpeä.

Jokainen yhdessä järjestetty tapahtuma kasvattaa hallituksemme ryhmähenkeä entisestään ja muistuttaa siitä, miksi tätä hommaa tehdään, no koska se on niin kivaa!

 

toukokuu blogi aino

Aino, jäsenvastaava:

Yksi tämän kevään ja oman kuluneen hallituskauden kivoimmista tapahtumista oli Aidot Afterit maaliskuussa. Rento verkostoituminen viinilasin ääressä on mukava tapa viettää iltaa HSOY:n ja AitoHSO:n jäsenien kesken. Myös ekskursiot Helsingin kaupunginteatteriin sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriöön olivat tosi kivoja ja odotan mielenkiinnolla, minne pääsemme syksyllä vierailemaan.

 

toukokuu blogi hennaHenna, jäsenvastaava:

Oon ollut melkein koko kevätlukukauden vaihdossa Portugalissa, mutta ennen tänne lähtöä ehdin silti kokea mielestäni koko kevään parhaat opiskelijariennot.

Mun henkilökohtainen lemppari on nimittäin koko orientaatioviikko ja sen huipennus. On mahtavaa toivottaa fuksit tervetulleiksi taloon ja olla mukana heidän ensimmäisissä opiskelijabailuissaan. Kohta onkin muuten jo ASSI:n valintakokeet, josta valikoituu ensi syksyn uusi ASSI-valiojoukko!

 

toukokuu blogi foluso

Foluso, tiedottaja:

Mieleenpainuvin kokemus tältä keväältä on, kun pääsin maaliskuussa osallistumaan Kadettitoverikunnan Sarkajuhlaan, jonne lähdettiin Siljan eli sihteerimme kanssa tanskalaisten kadettien aveceiksi. 24 tunnin varoitusajasta ja seuraavan aamun työvuorosta (hehheh) huolimatta lähdin mukaan enkä kadu ollenkaan! Juhlapaikka oli kuin suoraan Linnan juhlista ja kaikki vieraatkin olivat pukeutuneet todella hienosti. Loppuillan ilotulitus kruunasi kaiken juhlavuuden.

 

toukokuu blogi hannuHannu, opiskelijahyvinvointivastaava:

Vappu se on ihmisen parasta aikaa. On varmasti useampikin aavistuksen päihtynyt opiskelija todennut. Pistää vaan miettimään onko 11 päivän vappu todella kansanjuhlaa vai ihan silkkaa kidutusta. En osaa sanoa, mutta on se ainakin juhlimisen arvoista.

Oma hyvinvointivastaava aikani hallituksessa on ollut melko lyhyt, mutta oh boy tässä on ollut vähän kaikenlaista. Hallitushommien lisäksi aikaa on vienyt työt, koulu ja on tässä käyty muutamassa kokouksessakin pönöttämässä. Välillä tietty piti jakaa ihmisille vähän suklaata, jotta saa hymyjä aikaan.

Vappuna tilanne eskaloitui uudelle tasolle, kun tähän palettiin piti iskeä mukaan vielä rasteilla hengailu ja tissuttelu. Vappuna tuli mm. etsittyä sieniä, kuljetettua banaania ja sukellettua mereen. Jossain sienestyksen ja sukelluksen välissä onnistuin vielä vetämään ykköset ylle ja edustamaan ASSI 50v -juhlatilaisuudessa. Kaiken tämän hallinta kysyy paitsi maksaa, myös tiukkaa aikataulun hallintaa ja suunnittelua. Voin siis todeta, että aloin kyllä olla vähän poikki loppusuoralla.

Kaivarin vappu oli edellä mainituista syistä ehdottomasti suosikki tapahtumani tältä vuodelta. Hassua kyllä kaiken sen selviytyjä fiiliksen jälkeen iski kuitenkin pieni haikeus. Ensi vappuni tulen viettämään Amerikassa vaihdossa, joten en pääse silloin mukaan vapun tapahtumiin. Täytyy varmaan viettää ihan henkilökohtaista vappua paikallisessa Kaivarissa, jotta pääsee uudelleen tunnelmaan.

**

Meillä on ollut siis ihan huikeen tapahtumarikas kevät! Syksylle on luvassa myös kaikkea mahtia, muistatkaahan seurailla aktiivisesti meidän FB-sivua niin ette varmasti missaa mitään 😉 Nyt on kuitenkin aika hengähtää kesän ajan, jotta syksyllä jaksaa taas bailata! Pusmus.

 

xoxo

 

Lotta

 

P.S. Muistattehan meidän käynnissä olevan someviikon! Laittakaa hsoyry seurantaan Snapchatissa ja Instagramissa. Allekirjoittaneen somepäivä on tulevana keskiviikona 10.5, stay tuned…