Tammikuun kuulumisia

 

Heipparallaa niin vanhat kuin uudetkin ystävät! Nyt alkaa blogissa uudet tuulet nimittäin vuosi on vaihtunut ja sen myötä myös HSOY ry:n hallitus. Foluso kirjoitteli kanssanne viime vuoden ja tänä vuonna pesti on siirtynyt minulle. Eli tämän vuoden teitä viihdyttää jutuillaan viestintävastaava Linda! 😄

Ensimmäisessä postauksessani ajattelin keskittyä loman jälkeisiin tuntemuksiin koulun penkille palattua ja siihen, että mistä sen motivaation löytää taas lomailun jälkeen. Jokainen meistä on viettänyt joululoman eri tavalla, toiset lomaillen ja toiset työn merkeissä. Itse lomailin vain ja tunsinkin oloni todella energiseksi, kun tammikuu koitti ja oli aika palata takaisin sorvin ääreen.

Näin vuoden alussa ja hallituksen vaihtuessa ajattelin kysyä uudelta hallitukseltamme, kuinka he ovat motivoineet itseään palaamaan takaisin opiskelun ja arjen pariin.

Ensimmäinen kysymys oli kertoa itsestään ja lyhyesti omasta pestistä hallituksessa. Toisena kysymyksenä oli kuinka he itse motivoivat itseään tai mikä heitä motivoi palaamaan takaisin arkeen!


Hanna Mäkinen 

Puheenjohtaja

Olen Hanna, HSOY ry:n hallituksen puheenjohtaja jo toista vuotta. Hallituksessa tämä on jo kolmas vuosi. Viimeinen opiskeluvuosi käynnistyi nyt tammikuussa opparin palautuksella ja kursseilla. Ihanaa olla taas koululla puolen vuoden harjoittelun jälkeen! 🙂

Tähän on helppo vastata. En lomaillut koko viime vuonna (älkää ottako mallia) ja tahti oli melkoinen. Tästä vuodesta on tulossa rauhallisempi ja aikaa on enemmän. Opparin palautus ja maaliskuulle varattu Madridin reissu motivoivat viimeiseen vuoteen. Myös viimeiset kurssit ovat mielenkiintoisia ja oma ammatti-identiteetti alkaa vihdoin olla löytynyt. Viimeisenä aktiivivuotenani aion myös ottaa kaiken irti opiskelijaelämästä ja käydä myös poikkitieteellisissä tapahtumissa ja approilla pitkin Suomea.


Iida Tuunainen

Varapuheenjohtaja

Olen Iida, hallituksen varapuheenjohtaja. Pestiini kuuluu puheenjohtajan ja muun hallituksen tukeminen,sekä erilaiset hallitushommat maan ja taivaan väliltä! Kuulun myös Helgan edustajistoon ja Pidän muun hallituksen ajantasalla edustajiston kuulumisista. Olen tällä hetkellä työharjoittelussa pankissa assistenttiharjoittelijana. Palasin lomalta motivoituneena oppimaan uutta ja kohtaamaan harkan tuomat uudet haasteet! Mahtavat työkaverit ja ystävät hallituksessa saavat aina hymyn huulille vaikeinakin päivinä❤


Anna Siltala

Sihteeri

Olen yhdistyksen sihteeri ja hallituksessa toista vuotta. Viime vuoden vietin rahastonhoitajana. Sihteerin työhön kuuluu esimerkiksi kokousten valmistelu, pöytäkirjan kirjoittaminen sekä jäsenrekisterin ylläpito.

Koulun ohella käyn töissä ja olen osana kahden ison, vapaaehtoisvoimin pyörivän tapahtuman järjestämistä. Hulinaa siis elämässä riittää!

Elämässä minua motivoi eniten eteenpäin pyrkiminen ja unelmien saavuttaminen. Kouluun palaaminen loman jälkeen tuntuikin vain siis kivalta, kun pääsi taas puuhastelemaan kaikenlaista uutta ja jännää. Myös hallitustovereiden näkeminen ja heidän kanssaan ajan viettäminen on tärkeää. Syksyllä luvassa oleva työharjoittelu kannustaa suoriutumaan kevään kursseista hyvin, jotta uusintoihin ei tarvitsisi kesken harkan palata.


Henna Merikivi

Rahastonhoitaja

Henna, vikan vuoden assi ja HSOY:n vuoden 2018 rahis eli massikeisari! Uudet haasteet hallitushommissa, ihanat viikonloppureissut ulkomaille ja viiminen mahollisuus nauttia opiskelijana olosta tänä vuonna!

 


Sonja Järvelä

Tapahtumavastaava

Olen Sonja, HSOY:n toinen tapahtumavastaava. Tapisten hommiin kuuluu pääasiassa bileiden ja tapahtumien järjestäminen. Oon huomannut, että se vaatii yllättävän paljon työtä, ja yhteistyötä muiden ainejärjestöjen ja yhteistyökumppanien kanssa. Aloitin HSOY:n hallituksessa nyt tammikuussa, eli hommaa on ollut paljon, mutta se on ollut vaan hyvä juttu. Tapisten hommat on superkivoja ja nyt jo tuntuu että on oppinut todella paljon uutta.

Hallitushommien lisäksi oon tutorina vielä tämän kevään ja koululla myös opiskelemassa, ja hoidan kevään aikana kaikki tarvittavat kurssit samalla.

Arkeen palaaminen oli yllättävän helppoa, koska oli niin paljon uusia juttuja tulossa. Itseasiassa joululomalla odotin jo välillä että milloin pääsee jo aloittamaan. Tottakai motivaatiota tarvitaan, koska kaikkien kurssien työt, hallitushommat, ja tutorointi vie paljon aikaa. Mutta kun on niin paljon kivaa tehtävää, niin ei sillon työmääräkään tunnu ylitsepääsemättömältä. Plus, kun on huippua porukkaa vieressä tsemppaamassa niin kyllä sitä motivaatiota silloin löytyy!

Moona Launonen

Tapahtumavastaava

 Olen Moona, 21v, toisen vuoden opiskelija ja HSOY:n toinen tapahtumavastaava. Järkätään yhdessä Sonjan kanssa bileitä ja muita tapahtumia ja pidetään yllä suhteita yhteistyökumppaneihin ja muiden järjestöjen tapiksiin.

Lisäks oon töissä vähän siellä sun täällä, mm. Timanttisilla, DW Flagship storessa ja nyt uutena hommana myös Messukeskuksen narikassa. En oo lähössä nyt vaihtoon, joten mua tulee näkemään koulussa ihan koko tän vuoden 😄

Mua motivoi koulun alkaessa se, että tiesin mitä kaikkea uutta on luvassa. Hallitushommien alkaminen loi jännitystä ja uusia haasteita. Myöskin se että näkee taas kamuja joka päivä sai palaamaan takas koulun penkille. Kaikista eniten kuitenkin motivoi ihan vaan ylipäätään koulu. Tykkään tästä koulutusohjelmasta ja haluun saada hyviä arvosanoja, ja niiden eteen on vaan tehtävä töitä.


Aino Kimppa

Jäsenvastaava

Olen Aino ja aloitin toisen vuoden HSOY ry:n jäsenvastaavana. Tämän kevään olen harjoittelussa asianajotoimistossa, mutta mukana silti kaikissa jäsentapahtumissa.

Mua motivoi palaamaan arkeen ja kouluun yleensä se, että vaikka lomailu ja aikataulujen puuttuminen on ihanaa, se rytmin takasin saaminen on kuitenkin huojentavaa. Yleensä lomalla ei myöskään tee mitään erityistä, niin saa taas enemmän sisältöä päivään jatkamalla arkea. Vietän itse lomat pois pääkaupunkiseudulta, niin kaverien näkeminen on toki myös yksi syy palata mielellään lomalta.

Sabrina Singh

Jäsenvastaava

Sabi, toinen HSOYn jäsenvastaavista, järkätään teille jäseniltoja ja ekskursioita, opiskelen vikaa vuotta ASSIssa! Ajatus viimeisen vuoden alkamisesta oli jo kiva motivaattori, oli mukava palata takaisin Pasilaan vaihto-opiskelun ja työharkan jälkeen! Ja hallitushommat motivoi aina uudelleen ja uudelleen arjen keskellä!


Linda Holm

Viestintävastaava

 Mä olen Linda ja olen HSOY:n viestintävastaava ja ensimmäistä vuotta hallituksessa. ASSI opinnot  on puolessa välissä, joten nyt on aikaa toimia aktiivina! Viestintävastaavan tehtäviin kuuluu mm. jäsenkirjeiden laatiminen ja lähettäminen, blogin kirjoittelu ja some. Eli toisin sanoen kaikenlainen viestintä 🙂

Vietin joululoman todella rennosti, joten intoa riitti kun tammikuu koitti. Odotin innolla mitä kaikkea hallitus toiminta tuo ja kun tiesi että vuodesta tulee tosi kiireinen siihen osasi varautua ja kerätä energiaa lomalla. Arkeen paluu sujui mukavasti heti hallitus hommien parissa ja pikkuhiljaa sen jälkeen pääsi takaisin opiskelunkin makuun. Ja tietysti extra kuppi kahvia aamuisin ja huippu seura kenen kanssa tehdä tätä niin se auttaa jaksamaan❤


Silja Rajala

Opiskelijahyvinvointivastaava

Mä olen Silja ja olen HSOY:n opiskelijahyvinvointivastaava ja nyt
toista vuotta hallituksen jäsenenä eli olen ns. ”vanha pieru”.

Tämän kevään olen työharjoittelussa, mikä on mukavaa vaihtelua, koska opintoihin ei olisi ollut paljon motivaatiota näin kolmatta vuotta aloittaessa. Toki toivon harjoittelun tuovan uutta puhtia ja opintoihin sitten ensi syksynä.Arkeen paluu on aina vaikeaa ja joululoman jälkeen harjoittelun aloittaminen vaatii aika paljon totuttelua uuteen rytmiin, mutta onneksi töissä on niin hyvä ilmapiiri ja porukka, joka motivoi. Lisäksi alkuvaiheessa oppii niin paljon uutta, että seuraavaa päivän tehtäviä ja caseja odottaa innolla jo edellisenä iltana.’