Haalari-info

Haalarit ovat jokaisen opiskelijan virallinen juhla-asu ja kaikilla Haaga-Helian opiskelijoilla se on väriltään petrolinsininen.

Koska haalarit ovat kansallinen opiskelijatraditio, on niitä syytä kantaa ylpeydellä omaa kouluaan ja linjaansa edustaen. Uudelle opiskelijalle avuksi sekä vanhalle opiskelijalle mielenvirkistykseksi, alta löytyy opas haalareiden käyttöön.

14719355_234925963591221_2736240973276250112_n

Haalarietiketti

1. Haalaria käytetään useissa niin korkeakoulukohtaisissa kuin valtakunnallisissakin opiskelijatapahtumissa. Tapahtuman järjestäjä ilmoittaa, mikäli haalarien käyttö on suotavaa.

2. Haalaria ei pestä, vaan ainoastaan tuuletetaan tarvittaessa. Epämiellyttävät tahrat voidaan poistaa paikallisesti. Pidäthän kuitenkin haalarisi siistinä.

3. Haalarimerkit ommellaan aina käsin, ei liimata, nidota tai käytetä muitakaan epäsoveliaita kiinnitystapoja! Merkkien sijoittaminen haalareihin on erittäin vapaata. Seuraavassa on kuitenkin muutamia sijoitusohjeita.

  • ”Tutor”-merkki sijoitetaan vasemman reiden kohdalle, noin 20 senttiä vyöstä alaspäin.
  • Oman yhdistyksen (HSOY) merkki ommellaan vasempaan rintataskuun. Vaihtoehtoisesti monet ompelevat HSOY:n merkin vasempaan reiteen, koska haalareita harvemmin pidetään ylös asti puettuna.
  • HELGAn merkki ommellaan oman yhdistyksen merkin yläpuolelle.
  • ”Kastettu”-merkki ommellaan kauluksen niskapuolelle. Myös ”peppu” on oiva paikka tälle merkille.
  • Vuosittaisille tapahtumamerkeille voi varata omat paikkansa jo etukäteen, jotta ne olisivat loogisesti samassa paikassa.

4. Pidettäessä haalaria vyötäisillä sidottuna alaselässä tulisi näkyä kokonaisuudessaan ”HAAGA- HELIA” ja edessä oman yhdistyksen merkki.

5. Reisitaskussa on hyvä pitää mukana ompelematta olevat merkit, vaihtomerkkejä ja ompelutarvikkeet. Tussi on myös kätevä varuste reisitaskuun, sillä myös ikimuistoiset
opiskelijatovereiden kirjoittamat terveiset kuuluvat olennaisesti haalarikulttuuriin.

6. Lahkeita voidaan vaihtaa toisen korkeakouluopiskelijan kanssa, mikäli on harrastettu ”läheistä”
kanssakäymistä hänen kanssaan. Haalarin muita osia voi vaihtaa myös kavereiden kesken.

7. Haalarin kanssa kannattaa käyttää vyötä. Muita hyviä lisävarusteita haalariin ovat esimerkiksi  pullonavaajat, muoviset mukit/lasit, taskulamppu ja muut killuttimet.

8. Muista, että haalarisi kertoo, mistä korkeakoulusta olet, joten käyttäydy sen mukaisesti!

Jokaisella aineyhdistyksellä, koululla, yrityksellä, ammattiyhdistyksellä yms. on omia merkkejään, niin myös HSOY ry:llä, joihin voit tutustua kellarilla, omalla toimistollamme.

Mikäli tämä infopläjäys ei tyydyttänyt tiedonjanoasi haalareista, lue lisää opiskelijakunta HELGAn sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.