Se ihmeellinen innostus

Moikka!

Tässä kuussa olen pohtinut paljon sitä, mikä meitä motivoi tekemisessä, onkin se sitten työnteko, harrastukset, luottamustoimet tai ihan mitä vaan. Noh syitä on tietysti lukemattomia erilaisia, mutta yksi merkittävä asia mikä minulle tulee mieleen on innostus. Koska eihän sellaisia asioita ole järkeä tehdä, jotka eivät innosta yhtään. Tai no, joitakin asioita täytyy välillä vaan tehdä, vaikkeivat ne inspaisikaan aina. Kuten raporttien kirjoittaminen. Tai tiskaaminen.  Mutta ei puhuta niistä ikävistä jutuista nyt. 😀 Ne on asia erikseen.

Kun pohdin omalla kohdalla sitä mikä minua innostaa, vaikkapa näissä hallitushommissa ja omassa pestissäni eli viestintävastaavana, niin innostavinta on se, että tässä hommassa pääsee oppimaan ja kokemaan uusia asioita ja koko ajan kehittyy. Ennen kuin hyppäsin ummikkona yhdistysmaailmaan, en tiennyt oikein mitään näistä jutuista, mutta nyt jo vähän enemmän! Eli kehitystä on tapahtunut, jee! Tulee huikea fiilis kun huomaakin osaavansa.  Ja tietysti yksi, muttei suinkaan vähäisin asia on mahtava muu hallitus. Vaikka tiedottajan homma on periaatteessa itsenäistä, koska minulla ei ole työparia, muu hallitus auttaa myös viestinnässä ja aina voi kysyä apua muilta. Porukalla tekeminen on parhaimpia puolia tässä hommassa.

Kyselin myös vähän muilta haaga-helialaisilta, mikä heitä innostaa siinä mitä he tekevät. Tässä heidän ajatuksiaan!

***

Andrey Veremenko, Helgan puheenjohtaja

andreyn kuva blogiinMikä sinua innostaa Helgan puheenjohtajana olemisessa?

”Helgan puheenjohtajana minua innostaa nähdä kuinka paljon omat kollegat ja muut aktiivit kasvavat ihmisinä tässä toiminnassa. Myös heidän innokkuutensa tehdä asioita, se kuuluisa kipinä silmissä. Ihmiset kykenevät mihin tahansa kunhan heillä on intoa siihen, olkoon vaikka opiskelijoiden oikeuksien puolustaminen, tapahtumien järjestäminen tai tutorointi. Jos puhutaan yleisesti aktiivitoiminnasta, niin ehdottomasti ihmiset, kenen kanssa pääsee tekemään töitä ja asiat mitä oppii aidosti tekemällä ja olemalla osana sitä toimintaa.”

***

Kristiina Åberg, Haaga-Helian opettaja (kielet ja viestintä)

Mikä innostaa työssäsi?

”Työssäni innostaa se, että saan pohtia hyvien ja innostuneiden opiskelijoiden kanssa kieleen ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä. Opiskelijat ovat pääsääntöisesti se innostava juttu. Kun opiskelijoiden asenne on myönteinen, se leviää koko ryhmään ja työnteko sujuu kuin tanssi.”

***

Heta-Liisa Malkavaara, Haaga-Helian opettaja (viestintä)

Vasemmalla Åberg, oikealla Malkavaara.
Vasemmalla Åberg, oikealla Malkavaara.

Mikä innostaa työssäsi?

”Ehdottomasti ykkösasia mikä innostaa tässä työssä eniten on opiskelijat. Saan erityisiä ”innostumiskiksejä”, kun opiskelijakin innostuu opettamastani aiheesta. On myös mahtavaa, kun opiskelijat keskustelevat keskenään ja syntyy uusia ideoita. Ihmisenä ja opettajana olen sellainen, joka motivoituu siitä, kun toinenkin innostuu. Jos toinen ei innostukaan, niin omakin innostus lässähtää. Toisena mikä innostaa on työn monipuolisuus. Ala ja aika muuttuu koko ajan, joten on pakko kehittyä ja mennä eteenpäin, ei voi käyttää samoja keinoja vuodesta toiseen. Kolmantena innostaa työkaverit. On mahtavaa, kun heidän kanssaan voi jakaa ideoita ja keskustella, mutta purkaa myös sydäntä.”

***

Anna Siltala, HSOY ry:n rahastonhoitaja

IMG-20170927-WA0007Mikä sinua innostaa rahastonhoitajana olemisessa?

”Koen antoisaksi, kun tässä hommassa pääsee oivaltamaan uusia asioita. Rahiksena on ollut mahdollista oppia sellaisia asioita, joita ei muuten välttämättä olisi elämässä oppinut. Ehkä isoin ja merkittävin asia itselle ovat onnistumisen kokemukset. Kun vastaan tulee joku vaikea tai itselle uusi ongelma, jonka kanssa pitääkin kamppailla vähän aikaa, mutta kun lopulta saat ratkaistua sen, tulee voittajafiilis! Myös muut hallituslaiset ovat myös toinen merkittävä innostaja. Vaikka rahiksen työ on aika yksinäistä, niin se, että pääsee tekemään porukassa muun hallituksen kanssa on parhainta! Ylipäätään rahoitusala on kiinnostanut aina, mutta en ikinä ajatellut että mua  kiinnostaisi laskentatoimi sen enempää. Tän kautta sekin on tullut tosi mielenkiintoiseksi vaihtoehdoksi!”

***

Juho ”Lihis” Laihanen, Atkins ry:n rahastonhoitaja

lihiksen kuva blogiiinMikä innostaa opiskelija-aktiivihommissa?

”Opiskelija-aktiivihommia tehdessä parasta on jäsenille tekeminen ja se, että pääsee tutustumaan heihin. Palkitsevaa on lopputuloksen näkeminen, esimerkiksi kun on ollut mukana järjestämässä tapahtumaa. Tulee mahtava fiilis, kun on tehnyt paljon töitä jonkun tapahtuman eteen ja kun lopulta itse tapahtumassa näkee jäsentenkin viihtyvän.”

 

***

Tällaisia juttuja tällä kertaa, toivottavasti sinuunkin tarttui vähän innostusta ja ehkä jäit myös miettimään, mikä juuri itseäsi motivoi siinä mitä teet tai haluaisit tehdä.

Tsemppiä syksyyn!

Terkuin

Foluso
HSOY ry:n viestintävastaava