Vuosijuhlat !

 

Hei taas kaikki! Kevät lähestyy hurjaa vauhtia ja niin myös meidän HSOY ry:n vuosijuhlat. Ajattelin tässä postauksessa kertoa teille enemmän, millaisista juhlista on kyse ja vien teidät myös ajassa taaksepäin. Nimittäin on aika muistella menneitä  ja kurkata millaisia upeita ja erilaisia vuosijuhlia tässä vuoden mittaan on ollut.

Tämän vuoden vuosijuhlat eroavat muista huomattavasi, sillä meillä on kunnia olla Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ensimmäinen ainejärjestö joka täyttää upeat 50-vuotta. Tässä vaiheessa joku varmasti ihmettelee, että no eihän Haaga-Heliaa ollut 50 vuotta sitten, että mites tämä nyt on mahdollista. HSOY ry on saanut alkunsa vuonna 1968 jolloin pidettiin Helsingin Sihteeriopiston Ylioppilaskunnan perustuskokous Kalliolan luentosalissa. Läsnä tilaisuudessa oli 78 Helsingin Sihteeriopiston opiskelijaa, joista valittiin Helsingin Sihteeriopistolle ensimmäinen hallitus.

Joten HSOY ry on saanut nimensä Helsingin Sihteeriopiston Ylioppilaskunnasta ja meillä on tänä vuonna ilo ja kunnia olla juhlistamassa tätä pitkää taivalta.

Mitkä vuosijuhlat sitten ovat?

Vuosijuhlat eli lyhyemmin ”Vujut” ovat akateemisista juhlista arvokkaimpia ja hienoimpia. Vuosijuhla on vuoden arvokkain juhla, jolloin juhlistetaan kyseistä järjestöä ja se näkyy juhlassa kaikessa pukeutumisessa ja käyttäytymisestä ohjelmaan ja illan tunnelmaan. Tärkeimpänä asiana vuosijuhlilla on tietenkin nauttia toisten seurasta ja pitää hauskaa, mutta vähän hienompien puitteiden parissa. Vuosijuhlat koostuvat tervehdyksistä, puheista, hyvästä ruuasta ja yleensä myös laulamisesta tai esityksistä. Pitää kuitenkin muistaa, että vuosijuhlat eivät ole sama asia kuin sitsit.

Viime vuonna HSOY ry:n 49. Vuosijuhlat pidettiin Suomenlinnassa.

Sitä ennen juhlittiin 20-luvun teeman mukaisesta 48v HSOY ry:tä

Vuoden 2018 vuosijuhlat pidetään Astoria salissa! Me HSOY ry:n hallitus olemme uurastaneet jo kauan upeiden juhlien järjestämisessä ja pian koittaa se ikimuistoinen ilta!

Seuraavaan kertaan taas!

-Linda